Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image1_lg

Kompanija

Pneumatici za motorcikle

From pioneer to global player

article_66w_image1

Prava priča o Nemačkoj kulturi pneumatika


Potreban je pionirski duh, nepogrešiv instinkt i obuzetost tehnologijom da se uopšte pomisli da se pokrene kompanija za proizvodnju gume i gumene izolacije 1871. – godine kada je osnovano nemačko carstvo. Na početku, bicikli i tvrdi pneumatici su bili jedine stvari koje su se proizvodile u našoj domaćoj fabrici u Hanoveru. Prošlo je skoro četvrt veka pre nego što su Hildebrand & Wolfmüller došli sa prvim serijski proizvedenim motorciklom 1894. godine. Uprkos konju koji poskakuje još uvek u logu mladog Continental-a, bili smo vodeća snaga na tržištu pneumatika još od samog početka i značajno uključeni u tehnološki napredak koji je napravljen. Davne 1892. godine bili smo prva nemačka kompanija koja proizvodi pneumatike i 1904. godine, proizveli smo prve pneumatike sa prošaranim gazećim slojem – senzacijom u to vreme. Ali od tog trenutka, tempo se značajno ubrzao.

Motorizacija društva početkom dvadesetog veka ubrzala je razvoj nemačke kulture pneumatika u svom najčistijem obliku: Continental je neumorno istraživao, testirao i osmislio pneumatike za motorcikle, prelazeći stotine hiljada kilometara i primenjujući brojne patente. U divljim spornim trkama morali smo da saznajemo naše slabosti na težak način - ali smo takođe shvatali u čemu smo dobri. Smeli vozači vole svetskog rekordera Wilhelma Herz-a, koji je prešao granicu od 300 km/h  1951. godine na NSU Delfin motoru i učinio besmrtnim Continental brend.

Mi danas nastavljamo ovu tradiciju u našoj fabrici pnematika za motorcikle u gradu Korbahu – sa istom strašću koju su posedovale i prethodne generacije. Mi bukvalno živimo nemačku umetnost inženjerstva i nastavljamo staru opsednutost epohalnim otkrićima.

Koristimo kolačiće kako bi osigurali da vam pružamo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Kliknite ovdje da saznate više ili da promijenite vaša podešavanja za kolačiće.