Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

Continental sportski pneumatik je najbolji na prvom godišnjem testu letnjih pneumatika

25/02/2016
  • Autozeitung testira 14 različitih pneumatika; ContiSportContact 5 je ”daleko najbolji”
  • Azijski jeftini pneumatici “pokazuju upadljive slabosti”

Hanover, 25. februar  2016. U prvom testu letnjih pneumatika za sezonu 2016, u 13 disciplina na testu, ContiSportContact 5 je zauzeo prvo mesto, znatno ispred drugoplasiranog. Stručnjaci iz Autozeitung magazina (izdanje 6/16) okupili su ukupno 14 modela letnjih pneumatika evropskih, američkih i azijskih proizvođača. Pneumatike su proveli kroz sve svoje korake na njihovoj test stazi i prostudirali su karakteristike performansi na mokrim i suvim putevima. Eksperti su odabrali dimenziju 225/45 R 17, koja odgovara različitim vozilima iz srednje i kompakt klase.

Kada su se završile test discipline na mokrom, ContiSportContact 5 je već bio na čelu. “Kada se došlo do kočenja, Conti pneumatik je zasenio sve ostale,” napisali su novinari. “Odličan odziv na volanu, super prijanjanje, ekstremno bezbedan,” dodaju. Na suvim putevima takođe sportski pneumatik razvijen u Hanoveru je impresionirao test vozače. “Vrhunsko usporavanje i i snažno bočno vođenje u brzim krivinama,” je bio način na koji su opisali performanse pneumatika. Sumirajući, magazin je napisao: “Ekstremno dobro prijanja na mokrom i uvek je bezbedan: Na ovom testu Conti pneumatik je daleko najbolji.”

Start

Nije prvi put da je test tim iz  Autozeitung magazina manje zadovoljan jeftinim pneumaticima azijskih proizvođača koji su bili učesnici testa. Sva tri pneumatika na dnu po ocenama su iz ovog segmenta i moraju da se suoče sa oštrom kritikom za svoje performanse na mokrom. “Ostaje činjenica da morate da budete oprezni sa jeftinim pneumaticima,” napisali su stručnjaci iz Autozeitung magazina. “U nekim slučajevima najjeftiniji pneumatik na testu prikazao je upadljive slabosti. Samo premijum proizvodi su prikazali vrhunske performanse – iznad svih Continental pneumatik koji je sa ukupnim dobrim karakteristikama, postao zasluženi pobednik na ovom testu.”

Kontakt
Miha Kofjač
Miha Kofjač

Marketing communication manager

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 38

+386 24 50 34 39