Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

AutoBild: PremiumContact 6 je najbolji na testu i Eko-Šampion

10/03/2017
PremiumContact™ 6
  • Novi letnji pneumatik je ostavio iza sebe 51-og konkurenta svojim izbalansiranim performansama na najvišem tehnološkom nivou 
  • Autobild: “Najbolje karakteristike u vožnji na mokrim i suvim putevima, dinamičkim performansama upravljanja sa preciznim odzivom na volanu, kratkim zaustavnim rastojanjima na mokrom i suvom i superiornim brojem kilometara koje može da pređe.”
  • 13 pneumatika na testu nije prošlo proveru bezbednosti

Na Autobild-ovom velikom testu letnjih pneumatika, novi PremiumContact 6 osvojio je najviše mesto u svom prvom pokušaju (pogledajte izdanje 17/17). Magazin je akreditovao pneumatik sa “Najbolje karakteristike u vožnji na mokrim i suvim putevima, dinamičkim performansama upravljanja sa preciznim odzivom na volanu, kratkim zaustavnim rastojanjima na mokrom i suvom,” i pohvalio njegov “superioran broj kilometara koje može da pređe”. Stručnjaci su sumirajući napisali: “Jasan pobednik ovog uporednog testa je novi Continental-ov PremiumContact 6. Nije se okliznuo ni u jednoj od dvanaest disciplina na testu i ne samo da je ukupni pobednik nego je osvojio i titulu “Eko-Šampion”.

 

“Oduševljeni smo odličnim prvim rezultatima sa testa, zbog toga što za naše stručnjake koji se bave razvojem pneumatika to predstavlja dve stvari u isto vreme: glavnu potvrdu njihovog dobrog rada i idealnu motivaciju da se u budućnosti nastavi sa razvojnim rešenjima na najvišem tehnološkom nivou,” kaže Alexander Bahlmann, PR Direktor, Passenger and Light Truck Tires Worldwide u Continental-u.  

Start

AutoBild je testirao 52 modela pneumatika dimenzije 225/50 R 17 evropskih, američkih i azijskih proizvođača. Test vozilo je bio BMW Serije 3, mada ova dimenzija pneumatika ujedno odgovara i velikom broju drugih vozila u kompakt i srednjoj klasi. Magazin je upozorio da ne treba da se kupuje 13 modela pneumatika koji nisu uspeli da prođu test bezbednosti usled “opasno dugačkog” zaustavnog rastojanja.

 

Novi Continental-ov PremiumContact 6 kombinuje karakteristike bezbednosti top-klase sa vrhunskim nivoom udobnosti, preciznim odzivom na volanu i dobrim ekološkim performansama.  Da bi postigao ovaj novi nivo inženjeringa, Continental-ov razvojni tim je razvio nove smese, optimizovao dizajn gazećeg sloja pozajmljujući ga od visokotehnološkog sportskog pneumatika SportContact 6 i stvorio gazeći sloj koji pruža izuzetno udobnu vožnju. Od sada će novi PremiumContact 6 postepeno da zamenjuje svoja dva prethodnika ContiSportContact 5 i ContiPremiumContact 5. U svojoj prvoj godini, novi pneumatik će da bude dostupan u 70 dimenzija, za naplatke od 16 do 21 inča koji odgovaraju putničkim i SUV vozilima.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39

Koristimo kolačiće kako bi osigurali da vam pružamo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Kliknite ovdje da saznate više ili da promijenite vaša podešavanja za kolačiće.