Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

16-inčni ContiWinterContact TS 850 impresionira najboljim balansom na ADAC testu zimskih pneumatika

22/09/2015
  • Continental pnuematik osvojio je ocenu “dobar” za vrh podijuma na ADAC, ÖAMTC i TCS testu sa najboljim ocenama na mokrom, snegu i za habanje, a dobro se pokazao i na suvim putevima
  • Samo dva od 19 205/55 R 16 H testiranih zimskih pneumatika su ocenjeni  sa “dobar”
  • Manji 165/60 R 14 premijum zimski pneumatik ponovo je dobio najviše ocene na snegu i suvim putevima,  uz vrlo dobre ocene na mokrom

Na testu zimskih pneumatika zajednički organizovanom od strane automobilskih klubova ADAC (Nemačka), ÖAMTC (Austrija) i TCS (Švajcarska), Continental-ov ContiWinterContact TS 850 dimenzije 205/55 R 16 H osvojio je prvo mesto sa najboljim balansom kao i najvišim ocenama na mokrom, na snegu i za habanje. Ovaj vrhunski pneumatik je takođe demonstrirao dobre karakteristike na suvim putevima i ponovo malu potrošnju goriva. Od 19 testiranih zimskih pneumatika iz Evrope, SAD i azijskih proizvođača, pogodnih za širok opseg vozila od kompakt klase do limuzina poslovne klase, samo su dva ocenjena sa “dobar”, najvišom dodeljenom ocenom.  Automobil na testu je  bio VW Golf VII.

Na testu manje dimenzije 165/60 R 14 T,  ContiWinterContact TS 850 prikazao je impresivne performance, u jakoj konkurenciji 16 pneumatika, sa najvišim ocenama na snegu i suvim putevima, posebno dobrim rezulatima na mokrom i dobrim ocenama za habanje i potrošnju goriva. U, na prvi pogled, nešto slabijim performansama na ledu, međutim, što je na testu trebalo da bude kao slabija ocena, ovaj premijum zimski pneumatik osvojio je drugu najbolju ocenu “zadovoljavajući”.  Test vozilo za manje pneumatike je bio VW Polo.

ContiWinterContact TS 850 asortiman za naplatke od 14 do 17 inča dodatno je proširen za nastupajuću zimsku sezonu. Posebno za sportske modele Continental preporučuje WinterContact TS 850 P. Stariji brat modela ContiWinterContact TS 850 je dostupan za naplatke od 16 do 20 inča. Varijanta posebno dizajnirana za SUV vozila uključuje slovnu oznaku SUV i u imenu proizvoda i na bočnoj strani pneumatika.