Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

Continental opet na vrhu na Autozeitung testu zimskih pneumatika

23/09/2015
ContiWinterContact™ TS 850
  • ContiWinterContact TS 850 je ponovo predvodnik sa vrhunskim performansama na snegu i na mokrom
  • Izbalansirane performanse na najvišem nivou obezbeđuju vodeću poziciju među 13 internacionalnih konkurenata

U testu sprovedenom od strane nemačkog auto magazina Autozeitung, ContiWinterContact TS 850 odbranio je titulu i ponovo završio kao najbolji na testu. Ukupno su stručnjaci magazina iz Kelna testirali 14 pneumatika, dimenzije 185/65 R 15, sa test vozilom Opel Corsa 1.0 Turbo. Među testiranim pneumaticima bili su modeli evropskih, američkih i azijskih brendova i oni su prošli sve korake na mokrim, suvim i snegom prekrivenim putevima u ukupno 18 kategorija. “Nepromenljivo bezbedan, brz i balansiran.  ContiWinterContact TS 850 je najbolji na testu”, zaključio je magazin.

Izvanredne performanse ovog premijum zimskog pneumatika iz Continental-a su bile iznad svih na osnovu svojih izuzetno izbalansiranih karakteristika. Kao ilustracija ovoga, ContiWinterContact TS 850 ne samo da je bio vodeći u kritičnim zimskim disciplina vožnje na mokrom i na snegu, već je ponovo dobio vrlo dobre ocene na suvim putevima. Komentarišući njegove performanse na snegu, magazin piše: “TS 850 postiže impresivan nivo aktivne bezbednosti. Najbolji pri kočenju; vrlo direktan odziv na volanu.” Vezano za test na mokrom, Autozeitung kaže: “Na mokrom, Conti pneumatik je odličan u svojoj klasi: ekstremno visoko prijanjanje, odličan odziv na volanu, superioran balans.”


Dimenzije zimskih pneumatika testiranih od strane magazina Autozeitung montiraju se na ceo opseg podkompaktnih i kompaktnih vozila. ContiWinterContact TS 850 je dizajniran da postigne visok nivo prijanjanja za bezbednu vožnju na zimskim putevima. Kako na suvom, tako i na mokrom asfaltu on pruža visok stepen bezbednosti kombinovan sa izvanredno malim otporom kotrljanja. Ceo asortima ovog popularnog modela iz Continentala je lagano uvećan i dizajniran je za naplatke od 14 do 17 inča. Za veće točkove Continental preporučuje WinterContact TS 850 P, lansiran 2014. godine, koji je dostupan u 20 SUV verzija.

Na testu je takođe bio i cenovno pristupačan model Barum Polaris 3 iz Continental-ovog asortimana. U konkurenciji u kojoj su dominirali brendovi iz premijum i kvalitetnog segmenta, najjeftiniji pneumatik na testu osvojio je respektabilno sedmo mesto, nadvisivši sedam znatno skupljih modela.

Koristimo kolačiće kako bi osigurali da vam pružamo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Kliknite ovdje da saznate više ili da promijenite vaša podešavanja za kolačiće.