Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

Continental opet na vrhu na Autozeitung testu zimskih pneumatika

23/09/2015
  • ContiWinterContact TS 850 je ponovo predvodnik sa vrhunskim performansama na snegu i na mokrom
  • Izbalansirane performanse na najvišem nivou obezbeđuju vodeću poziciju među 13 internacionalnih konkurenata

U testu sprovedenom od strane nemačkog auto magazina Autozeitung, ContiWinterContact TS 850 odbranio je titulu i ponovo završio kao najbolji na testu. Ukupno su stručnjaci magazina iz Kelna testirali 14 pneumatika, dimenzije 185/65 R 15, sa test vozilom Opel Corsa 1.0 Turbo. Među testiranim pneumaticima bili su modeli evropskih, američkih i azijskih brendova i oni su prošli sve korake na mokrim, suvim i snegom prekrivenim putevima u ukupno 18 kategorija. “Nepromenljivo bezbedan, brz i balansiran.  ContiWinterContact TS 850 je najbolji na testu”, zaključio je magazin.

Izvanredne performanse ovog premijum zimskog pneumatika iz Continental-a su bile iznad svih na osnovu svojih izuzetno izbalansiranih karakteristika. Kao ilustracija ovoga, ContiWinterContact TS 850 ne samo da je bio vodeći u kritičnim zimskim disciplina vožnje na mokrom i na snegu, već je ponovo dobio vrlo dobre ocene na suvim putevima. Komentarišući njegove performanse na snegu, magazin piše: “TS 850 postiže impresivan nivo aktivne bezbednosti. Najbolji pri kočenju; vrlo direktan odziv na volanu.” Vezano za test na mokrom, Autozeitung kaže: “Na mokrom, Conti pneumatik je odličan u svojoj klasi: ekstremno visoko prijanjanje, odličan odziv na volanu, superioran balans.”


Dimenzije zimskih pneumatika testiranih od strane magazina Autozeitung montiraju se na ceo opseg podkompaktnih i kompaktnih vozila. ContiWinterContact TS 850 je dizajniran da postigne visok nivo prijanjanja za bezbednu vožnju na zimskim putevima. Kako na suvom, tako i na mokrom asfaltu on pruža visok stepen bezbednosti kombinovan sa izvanredno malim otporom kotrljanja. Ceo asortima ovog popularnog modela iz Continentala je lagano uvećan i dizajniran je za naplatke od 14 do 17 inča. Za veće točkove Continental preporučuje WinterContact TS 850 P, lansiran 2014. godine, koji je dostupan u 20 SUV verzija.

Na testu je takođe bio i cenovno pristupačan model Barum Polaris 3 iz Continental-ovog asortimana. U konkurenciji u kojoj su dominirali brendovi iz premijum i kvalitetnog segmenta, najjeftiniji pneumatik na testu osvojio je respektabilno sedmo mesto, nadvisivši sedam znatno skupljih modela.