Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image

Media servisi

Korisnici i dalje poklanjanju svoje poverenje zimskim pneumaticima

20/02/2020
WinterContact™ TS 870
  • Novi WinterContact TS 870 proizvodiće se u raznim veličinama za kompaktna vozila i automobile srednje klase
  • Oko 80% vozača i dalje prelazi na zimske pneumatike
  • Potražnja za zimskim pneumaticima veličine do 17 inča je i dalje velika

Novi Continental pneumatik WinterContact TS 870 biće predstavljen ove jeseni. Continental planira da proizvede 19 veličina naplataka od 14 do 17 inča za plasiranje na tržište, a oni će biti pogodni za potkompaktna vozila, kompaktna vozila i vozila srednje klase. Portfolio će vremenom biti dodatno proširen za zimsku sezonu 2021. godine. Ovaj segment je i dalje najveći u Zapadnoj i Srednjoj Evropi kada je u pitanju potražnja za zimskim pneumaticima. Samo u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj potražnja za ovim zimskim pneumaticima od 2017. do 2019. godine bila je između 23 i 25 miliona jedinica. Potražnja je takođe velika u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj, gde je u protekle tri godine prodato oko 7 miliona zimskih pneumatika tih veličina. Dok stručnjaci predviđaju da će se trend ka većim i širim pneumaticima nastaviti, potražnja za zimskim pneumaticima od 15, 16 i 17 inča i dalje će biti velika. Prema rečima stručnjaka kompanije Continental, samo tri veličine pneumatika koje obično odgovaraju kompaktnim vozilima i vozilima srednje klase čine dobrih 25% prodaje zimskih pneumatika u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, a to su veličine 185/65 R 15 T, 195/65 R 15 T i 205/55 R 16 H. Ove dimenzije su među favoritima u Zapadnoj i Srednjoj Evropi.

Ogromna većina vozača i dalje menja pneumatike u skladu sa godišnjim dobom. Stručnjaci iz Continental-a potvrđuju da oko 80% vlasnika automobila u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj prelazi na zimske pneumatike kada nastupi hladnije godišnje doba da bi mogli da nastave bezbedno da voze, čak i kada loše vreme prođe. Pri kupovini novih pneumatika i dalje je česta pojava da se vozači obraćaju svojim prodavcima pneumatika za savet i da se sa njima konsultuju u vezi sa odgovarajućim testovima u automobilskim časopisima pre nego što odaberu pravi proizvod za svoje potrebe. To objašnjava zašto su zimski pneumatici koji su pokazali visoke performanse na takvim testovima bili među najpopularnijim među potrošačima, kao što je to bio slučaj sa pneumaticima serije WinterContact kompanije Continental. S obzirom na to da je pneumatik WinterContact TS 860 prvi put proizveden 2016. godine, pneumatik je dobio najviši nivo preporuke na 36 od 37 testova.

Njegov naslednik, novi WinterContact TS 870, od samog početka će biti dostupan za širok spektar automobila. Na primer, najmanja veličina pneumatika odgovaraće modelu VW up!, dok će se u kompaktnoj klasi naći pneumatici za VW golf i citroen C4. Za sportske modele, uključujući BMW serije 1 i serije 3, novi zimski Continental pneumatik pomoći će vam da osigurate bezbednu vožnju tokom hladne sezone.

press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor