Proizvodi za automobile / venove / 4x4

New content item

Svi zimski pneumatici su isti.
Ali samo dok se ulice ne zabijele.

Uživajte u svim godišnjim dobima zahvaljujući svesezonskim pneumaticima

Pneumatik za sva godišnja doba: paleta svesezonskih pneumatika Continental ne pravi kompromise u blažim podnebljima. Nasuprot tome spaja najbolje karakteristike letnjih i zimskih pneumatika u savršeni svestrani pneumatik.

U nekim zemljama zima donosi ledene temperature, smetove i ledenice na svakom krovu. U drugim zemljama za zimu se vezuje samo hladnije vreme, kiša i povremeno provejavanje snega. Isto važi i za leto: u nekim zemljama vrućine dostižu usijane temperature od 40 °C, dok se drugde živa u termometru ne penje na više od 28 °C u najtoplijem dobu godine.

Ako živite u umerenom klimatskom podneblju, možete uživati u opuštenoj vožnji u bilo kom godišnjem dobu sa svesezonskim pneumaticima Continental. Čitajte dalje da biste saznali više!

 

Zagospodarite putevima s pneumaticima koji ne mare za godišnja doba

Svesezonski pneumatici mogu biti dobar izbor za vas zato što…

  • Objedinjuju najbolje karakteristike letnjih i zimskih pneumatika u jedan pneumatik za sva godišnja doba s dobrim performansama po toplom i hladnom, mokrom i suvom vremenu
  • Svesezonski pneumatici omogućavaju vozačima da koriste isti komplet guma tokom cele godine, bez potrebe za sezonskom zamenom
  • Najvažnije je lokalno klimatsko podneblje u kome živite. Svesezonski pneumatici razvijeni su za umerenije klime
  • Redovno proveravanje i održavanje pneumatika ključno je za optimalne performanse i bezbednost

Saznajte više o svesezonskim pneumaticima u nastavku

Bićete bezbedni bez obzira na godišnje doba

Start
 


NAJBOLJI SVESEZONSKI PNEUMATICI ZA NAJBOLJE PERFORMANSE TOKOM CELE GODINE

Izvanredni rezultati na testovima govore za sebe. Nagrađivani pneumatici Continental postižu vrhunski učinak na nepristrasnim industrijskim testovima i mogu zadovoljiti vaše potrebe tokom cele godine. Birajte!

all season tires

Kako funkcionišu svesezonski pneumatici

Svesezonski pneumatici Continental spajaju tehnologiju letnjih i zimskih pneumatika u svesezonski pneumatik sa izvanrednim performansama u svim, osim u najekstremnijim vremenskim uslovima. Nastavite s čitanjem da biste saznali po čemu se svesezonski pneumatici razlikuju od zimskih i letnjih pneumatika i proverili odgovaraju li vašim potrebama.  

Ovde saznajte kako funkcionišu svesezonski pneumatici

Vodič za kupovinu svesezonskih pneumatika

Svesezonski pneumatici vozačima automobila daju najbolje od oba sveta: dubinu gaznog sloja prikladnu za većinu zimskih uslova, izvanredan vek trajanja gaznog sloja i slobodu od obavezne zamene i uskladištenja letnjih i zimskih pneumatika svake godine. Ipak, sezonski pneumatici mogu biti pravi izbor za vas, a u nekim slučajevima takođe poboljšavaju ekonomičnost potrošnje goriva.

Saznajte jesu li svesezonski pneumatici odgovarajući izbor za vas, otkrijte koji su svesezonski pneumatici najbolji za putnička, električna, SUV i teretna vozila i naučite da prepoznate simbol svesezonskih pneumatika na bočnom zidu.

Pročitajte više

Svesezonski pneumatici za kuće na točkovima

Svesezonski pneumatici mogu biti sjajan izbor za vaš kamper: celogodišnja bezbednost, pouzdano trenje u najrazličitijim vremenskim uslovima, vrhunsko upravljanje i performanse. Svesezonski pneumatici za kampere razvijeni su za dobre performanse u umerenoj klimi. Čitajte dalje da biste saznali koji su svesezonski pneumatici najpraktičniji izbor za kuće na točkovima.

Pročitajte više
All-season tread depth

Dubina gaznog sloja, propisi o pneumaticima i pravo vreme za zamenu svesezonskih pneumatika

Nebitno da li razmišljate o kupovini svesezonskih pneumatika ili ste ih već nabavili, postoje važne stvari koje treba da znate o njima kada se radi o bezbednosti, dubini gaznog sloja i zakonskim zahtevima. U ovom članku bavimo se navedenim činiocima kako biste bili dobro obavešteni o svesezonskim pneumaticima.

Saznajte više
All season test results

Rezultati testova svesezonskih pneumatika

Mogli bismo celog dana da vam nabrajamo vrline naših svesezonskih pneumatika. Ali ne morate nama verovati na reč! Recenzije pneumatika i nezavisni testovi potvrdili su performanse i pouzdanost naših svesezonskih pneumatika. Ako živite u umerenom podneblju i u potrazi ste za svesezonskim pneumaticima za svoj automobil, kamper, kombi ili SUV vozilo, pogledajte kako su na nezavisnim recenzijama i testovima pneumatika ocenjeni svesezonski pneumatici Continental.

Pročitajte više
aquaplaning situation

Akvaplaning sa svesezonskim pneumaticima

Čak i ako vozite samo u blagim vremenskim uslovima gde sneg i led ne predstavljaju brigu, ipak se morate paziti klizavog kolovoza. Zašto? Zato što nisu samo sneg i led klizavi, već i tanak sloj vode koji se stvara između površine kolovoza i pneumatika na automobilu. To se može dogoditi u bilo kom godišnjem dobu, ali je opasnost veća po vlažnom zimskom vremenu. Saznajte više o fenomenu zvanom akvaplaning, o tome kako da ga izbegnete i kako da odreagujete u toj situaciji.

Više o akvaplaningu
heavy rain situation

Vožnja po zimskoj kiši

Zima pomeni sneg. Seveda, vendar zima marsikje pomeni tudi dež. Veliko dežja. Kot velja za vse zimske vozne razmere, je tudi vožnja v dežju veliko zahtevnejša od vožnje po suhi cesti v sončnem vremenu. Mokre ceste so voznikom nevarnejše in od avtomobilov, njihovih varnostnih funkcij in še zlasti pnevmatik zahtevajo več. Preberite, kako varno voziti v nalivu.

Saveti za vožnju po jakoj kiši

Spremni ste da se otisnete na put?