Proizvodi za automobile / venove / 4x4

A motorhome with all-season tires in a scenic ocean setting

Svesezonski pneumatici za kampere

Svesezonski pneumatici: odličan izbor za vaš kamper

 

Brze činjenice: najvažnije što treba da znate o svesezonskim pneumaticima za kampere:

  • Prodaja kampera i kamp-prikolica značajno je porasla tokom pandemije
  • Svesezonski pneumatici za ova vozila sjajan su izbor zahvaljujući celogodišnjoj bezbednosti i performansama
  • Vozači kampera pri izboru pneumatika za putovanje treba da uzmu u obzir klimatsko podneblje u kome će voziti
  • Održavanje svesezonskih pneumatika za kampere produžava radni vek i omogućava optimalne performanse i bezbednost

Ne možemo poreći da je kriza izazvana pandemijom virusa COVID-19 promenila način na koji radimo mnoge stvari. Počev od više rada od kuće i više kupovine preko interneta do putovanja biciklom do i od posla – iz pandemije su se izrodili mnogi novi trendovi.

Situacija je takođe promenila način na koji odlučujemo gde ćemo na odmor. Kako se ograničenja putovanja stalno menjaju, mnogi su pandemiju iskoristili kao priliku da posete mesta koja njihova zemlja ima da ponudi. Ima li boljeg načina za to od putovanja kamperom?

Razmislite o tome da na svoj kamper montirate svesezonske pneumatike

A motorhome with all-weather tires driving in the rain on wet roads

Bilo da nameravate da odete na zimovanje, letovanje ili planirate putovanje između dva godišnja doba, svesezonski pneumatici za kampere mogu biti sjajan izbor za vaš dom na točkovima. Pružaju celogodišnju bezbednost, pouzdano prijanjanje u najrazličitijim vremenskim uslovima, vrhunsko upravljanje i performanse.

Kada je najbolje koristiti svesezonske pneumatike za kamp-vozila?

Svesezonski pneumatici za kampere razvijeni su za dobre performanse u umerenoj klimi. Continental je najbolji izbor u segmentu pneumatika za sva godišnja doba. Svi modeli projektovani su za vrhunsko prijanjanje tokom zime i leta, kao i sjajne performanse kočenja na suvim i mokrim kolovozima, čak i po bljuzgavici. Osim toga imaju izuzetnu kilometražu. Međutim, uvek treba imati u vidu da nisu napravljeni za uslove oštre zime. 

NAJBOLJI SVESEZONSKI PNEUMATICI ZA NAJBOLJE PERFORMANSE TOKOM CELE GODINE

Izvanredni rezultati na testovima govore za sebe. Nagrađivani pneumatici Continental postižu vrhunski učinak na nepristrasnim industrijskim testovima i mogu zadovoljiti vaše potrebe tokom cele godine. Birajte!

Uzmite u obzir nadmorsku visinu i temperaturu tokom putovanja

A motorhome with all-season tires on a road trip

Kada razmatrate eventualnu nabavku svesezonskih pneumatika, treba da odmerite prosečne klimatske uslove u kojima živite i u kojima ćete putovati svojim kamperom. Svesezonski pneumatici Continental pružaju vam bezbednost i vrhunske performanse pri vožnji u umerenoj klimi.

Ako, recimo, planirate odlazak na planinu, pogledajte prosečne vremenske uslove za dato doba godine. Ako tokom zime boravite visoko u Alpima, postoji velika mogućnost da ćete naići na mnogo snega i leda, što su vremenske prilike za koje nisu prikladni svesezonski pneumatici. Ako pak Alpe posećujete tokom leta kada preovlađuju umerene do hladne temperature s eventualnim blagim snežnim padavinama, tada se možete osloniti na svesezonske pneumatike za kampere.

Napomena: Ako nameravate putovanje na planinu u kamperu, posebnu pažnju obratite na pritisak u pneumaticima. Ako pneumatike naduvate na preporučeni pritisak na nivou mora, a zatim otputujete na veću nadmorsku visinu, pritisak u pneumaticima će porasti kako se budete penjali, pa će možda biti potrebno podešavanje. Kako biste odredili odgovarajući nivo napumpanosti, pogledajte priručnik proizvođača za svoje vozilo.

Saveti za negu svesezonskih pneumatika za kampere

Kao vlasnik kamp-vozila morate brinuti o dobrom stanju pneumatika u cilju bezbednosti i kako biste im produžili vek trajanja. Evo naših najboljih saveta za održavanje pneumatika:

Tire damage

Uvek ih pregledajte pre putovanja 

Tom prilikom ćete videti da li na pneumaticima ima oštećenja i da li ih je potrebno okrenuti ili naduvati. Posebno vodite računa da na bočnom zidu nema ureza, naprslina i izbočina.

Air pressure

Proverite pritisak u pneumaticima

Kao i kod automobilskih pneumatika, trebalo bi da proveravate pritisak u pneumaticima za kampere barem jednom svake tri nedelje, čak i ako ne nameravate da koristite svoj dom na točkovima nekoliko meseci. Održavanje potrebnog pritiska produžiće vek upotrebe pneumatika.

Tread depth

Proverite dubinu gaznog sloja

Prilikom provere pritiska u pneumaticima proverite i dubinu gaznog sloja. Pogledajte indikatore habanja gaznog sloja na pneumaticima ili koristite merač dubine gaznog sloja.

manufacturer´s vehicle handbook

Uverite se da ukupna masa kampera ne premašuje indeks opterećenja

Radi očuvanja pneumatika i radi lične bezbednosti uvek se pridržavajte uputstava o ukupnoj dozvoljenoj težini. Podatak o najvećoj dozvoljenoj ukupnoj masi vozila možete pronaći u priručniku za svoje vozilo.

Vodite računa da težina kamp-vozila bude ravnomerno raspoređena

Kako biste izbegli veće habanje na jednom ili dva pneumatika, vodite računa da težina kampera bude ravnomerno raspoređena na sva četiri pneumatika. Ako niste sigurni kako se to proverava, neka lokalni stručnjak za pneumatike pregleda vozilo.

Tire storage

Pokrijte pneumatike kada se ne koriste

Ako je vaš kamper parkiran na prilaznom putu, na ulici ili je garažiran tokom više meseci, pokrijte pneumatike kako biste sprečili starenje usled izlaganja UV zračenju.