Proizvodi za automobile / venove / 4x4

Car driving through pouring rain 

Vodič za kupovinu svesezonskih pneumatika

Sve što treba da znate o kupovini svesezonskih pneumatika

 

Brze činjenice: koji su svesezonski pneumatici najbolji izbor za vas? 

  • Svesezonski pneumatici prikladni su za širok spektar vozila, od putničkih, preko SUV, do električnih i teretnih vozila
  • Svesezonski pneumatici Continental ponosno nose simbole M+S i 3PMS, čime pokazuju da su prikladni za vožnju u zimskim uslovima kao i da ispunjavaju zakonom propisane uslove u većini zemalja
  • Svesezonski pneumatici Continental prikladni su za električna vozila, mogu da odgovore na veća iskušenja na koje električna vozila postavljaju pneumatike zbog svoje težine i mogućnosti da odjednom isporuče ceo obrtni moment
  • Vrhunska paleta svesezonskih pneumatika Continental po meri svih SUV vozila

Svesezonski pneumatici vozačima automobila daju najbolje od oba sveta: dubinu gaznog sloja prikladnu za većinu zimskih uslova, izvanredan vek trajanja gaznog sloja i slobodu od tereta obavezne zamene i uskladištenja letnjih i zimskih pneumatika svake godine. Mogu biti savršeno rešenje za vas ako živite u umerenom podneblju.

Sezonski pneumatici ostaju najbolji izbor ako morate da se nosite s jakim zimama ili vrelim letima.

Saznajte jesu li svesezonski pneumatici odgovarajući izbor za vas, otkrijte koji su svesezonski pneumatici najbolji za putnička, električna, SUV i teretna vozila i naučite da prepoznate simbol svesezonskih pneumatika na bočnom zidu.

Šta treba razmotriti pre nabavke svesezonskih pneumatika

Razmislite o tome kuda ćete i koliko često voziti. Ako posedujete SUV vozilo kojim se morate udobno kretati gradom ali često vozite i van puteva, potrebna vam je marka pneumatika koja je prikladnija za terensku vožnju, s najboljim vrednostima vuče i garancijom na habanje gaznog sloja. Možda pak posedujete putničko vozilo koje najveći deo vremena krstari kroz urbana gradska područja. U tom slučaju veću pažnju treba obratiti na sposobnost kočenja, ekonomičnost potrošnje goriva i performanse pri akvaplaningu.

Nama je, razume se, najbitnije da budete bezbedni i bezbrižni. Poslužite se našim vodičem za kupovinu – Nalazačem pneumatika Continental – koji će vam pomoći da pronađete savršene nove pneumatike bez obzira na to koje vozilo vozite:

NAJBOLJI SVESEZONSKI PNEUMATICI ZA NAJBOLJE PERFORMANSE TOKOM CELE GODINE

Izvanredni rezultati na testovima govore za sebe. Nagrađivani pneumatici Continental postižu vrhunski učinak na nepristrasnim industrijskim testovima i mogu zadovoljiti vaše potrebe tokom cele godine. Birajte!

Kako izgleda simbol svih godišnjih doba na bočnom zidu pneumatika?

Close-up of an all-season Continental tire showing the ‘M+S’ and 3PMSF symbols

Na bočnom zidu pneumatika navedeno je mnogo informacija o pneumatiku, ako znate kako da ih tumačite.

Kako biste bili sigurni da će vaši svesezonski pneumatici imati najbolje performanse u svim osim u najekstremnijim vremenskim uslovima, dva podatka koje treba potražiti na bočnom zidu jesu simboli „M+S” i „3PMSF” tj. simbol planine s tri vrha u kome se nalazi snežna pahuljica.

Oznaka „M+S” pokazuje da je pneumatik prikladan za vožnju po blatu i snegu, dok nam simbol „3PMSF” kazuje da su stručnjaci sertifikovali pneumatik za bezbednu upotrebu na snegu. Simbol planine sa tri vrha takođe znači da je pneumatik prikladan za upotrebu u oblastima u kojima su zimski pneumatici zakonska obaveza.

Svesezonski pneumatici Continental nose oba ova simbola, što ih čini veoma svestranim i dobrom investicijom. Međutim, morate da koristite zimske pneumatike ako vozite u teškim zimskim uslovima u kojima temperature redovno padaju ispod nule.

Sezonski ili svesezonski pneumatici za električna vozila?

An EV plugged into charge point with tires in full view

Električna vozila su budućnost, ali iako je njihov ugljenični otisak znatno niži, ona pneumatike izlažu mnogo većim naprezanjima. Zašto? Baterije u vozilima su teške, pa veća težina pritiska točkove, a tu je i trenutni obrtni moment kod električnih vozila koji dodatno opterećuje pneumatike i pojačava habanje gaznog sloja. Zbog dodatne težine veće je i zaustavno rastojanje.

U suštini, ako vozite električno vozilo, morate posebno da brinete o pneumaticima, bilo da se radi o sezonskim ili onim za sva godišnja doba, i morate odabrati jači pneumatik nego onaj koji biste koristili na vozilu sa SUS motorom.

Na mnogo načina se sezonska promena između letnjih i zimskih pneumatika kod električnih vozila čini najmudrijim izborom. Ipak, napredna istraživanja i najsavremenija tehnologija utkani u svesezonske pneumatike Continental potvrđuju da su prikladni za električna vozila, s dobrim vekom trajanja gaznog sloja čak i uz dodatna naprezanja kojima su izloženi.

Koji su svesezonski pneumatici najbolji za SUV vozila?

A SUV with all-season tires

Continental u ponudi ima široku lepezu svesezonskih pneumatika za SUV vozila koja su među najboljima u svojoj klasi, s velikom garancijom na vek trajanja gaznog sloja.

  • Ako vozite lako terensko vozilo, verovatno se najviše krećete po gradu. Svesezonski pneumatici Continental pružaju vam izvanrednu upravljivost tokom cele godine, veliku ekonomičnost potrošnje goriva, pa čak i tehnologiju smanjenja buke – za udobnu i tihu vožnju
  • Težina baterije i trenutno isporučeni obrtni moment kod SUV vozila znače da jedinjenje gume kod svesezonskih pneumatika za električna vozila mora biti posebno robusno kako biste dobili najbolje moguće prijanjanje i odziv na papučicu kočnice. A ako poželite da provozate svoje SUV vozilo van puta, morate pronaći dobru ravnotežu između glatkog gaznog sloja s manjim otporom kotrljanja i optimalnog trenja za terensku vožnju
  • SUV vozilima ultravisokih performansi potrebni su premijum pneumatici koji obezbeđuju vrhunsko upravljanje uz maksimalno prijanjanje i duži vek trajanja gaznog sloja. Naš Tehnološki centar za visoke performanse (HTPC) neprestano razvija inovativne tehnologije s ciljem unapređenja pneumatika vrhunskih performansi i stvara nove šare gaznog sloja kako bi SUV vozilima visokih performansi omogućio da iskoriste sav potencijal

Oslonite se na Continental kada se radi o bezbednosti, performansama i efikasnosti svojih svesezonskih pneumatika.