Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image1_lg

Tehnologija

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima

Sistem za praćenje pritiska u pneumaticima i elektronski sistem informacija o pneumatiku

Bezbednost i udobnost u vožnji su u direktnoj vezi sa stanjem pneumatika. Otprilike. 40% svih iznenadnih kvarova na pneumaticima su posledica nenaduvanih pneumatika. 

Sistem razvijen u Continental-u stalno prati pritisak u pneumatiku i pouzdano upozorava vozača u slučaju gubitka pritiska. 

Na ovaj način naš elektronski sistem informacija o pneumatiku pomaže  pomaže da se otkloni čest uzrok nesreća i unapređuje bezbednost u vožnji. Pored toga oni smanjuju emisiju ugljen-dioksida i potrošnju goriva.

Ako su pneumatici na automobilu nedovoljno naduvani za samo 0.3 bara, vozilo će da troši 1.5 procenta više goriva i u saglasnosti sa tim će da emituje veću količinu ugljen-dioksida.


article_66w_image1

Nova zakonska regulative u Evropi

Evropska komisija je donela zakon koji zahteva sistem za praćenje pritiska u pneumaticima na svim novim modelima od 2012.godine i na svim novim vozilima od 2014. godine – kao što je to već slučaj u SAD. Veliki broj vozila je već uključio sistem za praćenje pritiska u pneumaticima kao standardnu opremu. Ovi sistemi će svoje podatke učiniti dostupnim drugim sistemima – kočionom sistemu, na primer. 

Našim asortimanom proizvoda mi smo, stoga, u veoma dobroj poziciji de se dotaknemo budućih zahteva i učinimo monitoring još bezbednijim, ekološkijim, udobnijim i nadzor pneumatika još lakšim za vozača. 

Detaljne informacije o našim rešenjima za praćenje pritiska u pneumaticima možete da nađete ovde.

Koristimo kolačiće kako bi osigurali da vam pružamo najbolje iskustvo na našoj web stranici. Kliknite ovdje da saznate više ili da promijenite vaša podešavanja za kolačiće.