Proizvodi za automobile / venove / 4x4

stage_image1_lg

Zašto Continental

Testiran za vašu bezbednost

Postavljanje standarda u standardima.

Image

Pre nego što bilo koja inavacija iz Continental-a krene u proizvodnju , ona se intenzivno testira. Ustanovljene sasvim nove metode testiranja garantuju svakodnevnu prikladnost.  Continental koristi i razvija sve naprednije tehnologije merenja na testovima da bi dobio zrelije i optimizovane proizvode. 

Mi testiramo svuda po svetu – zbog vaše bezbednosti.

Tokom godina, pokazujemo iznova i iznova da za naše pneumatike na testovima nema granica na našim test poligonima u SAD, Novom zelandu, Švedskoj, Španiji i na posletku ali ne kao poslednjem na našoj lokalnoj stazi pored Hanovera,  Contidrom-u – koja je ujedno i najtraženija referentna staza kod nezavisnih eksperata.

Svi naši letnji i zimski pneumatici pojedinačno iz celog sveta su na taj način testirani u svim vremenskim uslovima i na svim površinama puta. Nema potrebe da kažemo da se to odvija po najmodernijim metodama testiranja i sa najmodernijim tehnologijama merenja.

140,000 pneumatika se pojedinačno testira svake godine i pređu ukupno 200 miliona kilometara. Međunarodni tim profesionalnih test vozača sprovede preko 67,000 testova  – i obiđu planetu 500 puta pre nego što se inovacija odobri. Na taj način, Continental obezbeđuje dostavljanje samo najbezbednijih, najudobnijih i pouzdanih rešenja mobilnosti.

Winter Tire Test Research
Image

Prvi potpuno automatizovani sistem za testiranje pneumatika iz Continental-a.

24 sata dnevno, 365 dana godišnje: sa sitemom AIBA (Automated Indoor Braking Analyzer), Continental podiže testiranje pneumatika na novi nivo. Kroz potpuno automatizovani proces u hali u  Contidrom-u, neimenovano test vozilo ubrzava do brzine i do 120 km/hi onda koči u promenljivim hidraulički pogonjenim površinama puta sa standardizovanim jastučićima. Testovi mogu da se sprovode tokom cele godine na mokrim i suvim površinama i u odvojenim zaleđenim kolovoznim trakama. Dok se testovi sprovode bez obzira na vremenske uslove, Continental je u mogućnosti da  ponudi najtačnije procedure za testiranje kočenja na svetu i da unapredi reproduktivnost za  70%. Znači možete da odahnete i budete sigurni da će vaši pneumatici omogućiti odlične performanse kočenja nezavinoso od vremena po kojem vozite.